Wednesday, 11 May 2011

Tenangkan Diri Ketika Panassss

Photo from Google search.
Adehhh.. Panasnyaaa laaa... Panas yang amaaaattt...!! Hmmm... Cobaaannnnn....! Huhuhu.. Bukak ekon pun dah tak terasa sejuknya.. Dalam sehari dah 5-6x mandi pon masih panas gak lagi.. Kat rumah dah tak payah pasang water heater, air paip dah sedia panasssss... Siang tadi aku jemur kain kul1, kul5 dah kering semuanya.. Huhhh.. Betapalah panasnya cuaca sekarang ni kan.. hukhukhuk..

Teringat pulak citer CSI yang aku pernah tengok dulu. Menurutnya cuaca panas yang melampau boleh menyebabkan manusia bertindak lebih agresif dan juga boleh menyebabkan kadar jenayah meningkat.. Hmmm.. Wallahu'alam.. Tak tau ler tu.. Mintak jauh la segala  perkara yang tak baik tu kan..

Dalam pada cuaca yang tengah sangat hottt sekarang ni, apa kata kita cuba 'destress' kan diri ketika mandi.. hehehe  

Sebenarnya aku masuk bodyshop nak beli benda lain, tapi terbeli lak shower gel ni.. hehehe Divine Calm Heavenly Shower Gel, dengan french lavender dan camomile yang boleh menenangkan perasaan dan jiwa.. hehehe Cuma regenya mahal sikit ler.. RM49 untuk botol besar ni (200ml)..  
Tengah-tengah cuaca panas ni, best juga mandi dengan haruman aromatherapy yang menyegarkan dan menenangkan ni.. :)
   

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...