Thursday, 21 April 2011

Bila Polis Yang Buat Kesalahan

Rasanya ramai di antara kita yang tau adalah menjadi satu kesalahan bila memandu dan menggunakan telefon bimbit tanpa hands free. Undang-undang dikuatkuasa untuk keselamatan kita bersama juga. Bukannya apa, takut tengah dok syok dan ralit berborak on the phone, hilang pulak fokus dan konsentrasi ketika memandu.. Haaa.. Kalau dah eksiden, sapo yang susah.. ekauuuuu dan pengguna jalan raya yang lain jugak...

Semalam masa kat highway, kereta kami berselisih dengan satu kete polis ni.. Bukan main syok lagi pakcik polis tu dok borak kat henpon tanpa hands free.. Huhu Lama lak tu.. Kalau dah bawak kete polis tu dah sah-sah lah polis ek..? Takkan la tukang masak ke, tukang kebun ke yang drive kete tu..? Ishh Ishhh Ishhh... Sendiri mau ingat la pak polisi oiii.. Kalau ikutkan hati, nak aje aku snap gambo dia masa tengah drive and gunakan henpon tu.. Bukan aku yang drive, so polis tak leh tahan aku amik gambo masa driving hehehe.. Tapi takut lak kang dia tahan kete kitorang..Tak pasal-pasal aku lak yang kena.. hehehe

Pakcik polis, kalo tak mampu beli hands free cuba buat cenggini masa driving.. heheh



Kalau tanak gaya yang tadi, macam ni pun ok gak.. hehehe
(Photos from Google search.)

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...