Wednesday, 24 August 2011

Segmen Tambah Follower : Edisi Kuih Raya

!                                                                             LUNA LANUN !

Assalamua'alaikum semua.. Hehehe.. Join segmen lagi.. Bolehlah ya.. Sekadar memeriahkan suasana Ramadhan dan Syawal tahun ni.. Adik Luna Lanun kata suh bagitau kuih raya pebret sepanjang zaman.. Hmmm.. Apa ek... Haaa...ni diaa...
v
v
v
v
v

  
* Photos are courtesy from Google search.

Kuih raya kegemaran sepanjang zaman saya ialah kuih batang buruk ni haa.. Tatau la apsal suka kuih ni.. Maybe sebab sedap la kot.. Hehehe.. 

Dulu-dulu masa zaman anak dara pernah belajar buat kuih batang buruk ni dengan makcik.. Hmm.. Setakat belajar je la.. Nak buat untuk suka-suka atau makan sendiri.. Idok lerrr... Sebab agak leceh juga nak membuatnya... Baik beli je kat kedai.. Hehehe.. 

Tapi tu la, biskut atau kuih raya yang dibeli ni, sama ada sedap, tak sedap atau bolehlah untuk ditelan.. Huhuhu.. Pastu pulak harganya semakin mahal.. Kalau sedap ok la juga walaupun mahal kan.. Bolehlah dipejam mata buat-buat tak nampak regenya tu asalkan sedap di tekak.. Tapi kalau mahal dan rasa hampeh.. Huhuhu..

Oklah banyak lak mengomel.. Kepada tetamu-tetamu yang sudi datang, jemputlah makan kuih batang buruk ni ya.. Sila.. Sila... Hehehe.. Makan leklok tau, jangan main ngap je.. Kot nanti tersedak lak.. Mulakan dengan Bismillahirahmanirrahim.. :)

16 comments:

  1. ni klu mkn kena berhati2 di jln raya... hahhaha... klu tak nnt habis berterabur habuk dia... amaran keras, jgn kacau atau bergurau dengan org yg sdg mkn kuih ni, tak pasal2 satg tersembur kt muka engkau org! hahahha...

    ReplyDelete
  2. Selalu kakak buat kuih batang buruk ini tapi tahun ini tak buat pun.... tak cukup masalah...:)

    ReplyDelete
  3. besnye kuih ni..betul cakap kak luna, xley tegur org yg tgh mkn kueh ni.xpsl2 kne smbur.haha

    dilah pun join jugak. :)

    http://writetotheskies.blogspot.com/2011/08/segmen-tambah-follower-edisi-kuih-raya.html

    ReplyDelete
  4. kuih ni nama je buruk,hee tapi rase nye sodapp gituu..kankankan

    folow ni...datang la kita punya blog
    http://sashahirda.blogspot.com/2011/08/segmen-tambah-follower-edisi-kuih-raya.html

    ReplyDelete
  5. sy takpernah mkn btg buruk.taktau kenape.hehe kena cuba ni :P

    ReplyDelete
  6. salam singgah dan follow. Jom follow Mrs Lurve kembali :)

    kuih batang buruk nie suka, selalu je cpt abis time raya!

    http://indahitukamu.blogspot.com/2011/08/segmen-tambah-follower-edisi-kuih-raya.html

    ReplyDelete
  7. da follow..jom nengok blog saya plak...

    http://sumesakan.blogspot.com/2011/08/segmen-tambah-follower-edisi-kuih-raya.html

    sedih tahun nih x de tersenarai kuih ni dlm balang umah saya...

    ReplyDelete
  8. rapuh je kuih ni. saya suka sarang semut. datang dari segmen sama. :) dah follow

    ReplyDelete
  9. Selamat ari raye...

    singgah dari segmen yang same...
    follow u jugak..

    meyh singgah sini pulak :

    http://loolypopstrawberrydengancoklat.blogspot.com/2011/08/segmen-tambah-follower-edisi-kuih-raya.html

    ReplyDelete
  10. dtg dr segmn yg sma dan follow u..hit me back

    ReplyDelete
  11. yuhuu!! iqa dtg terjah cnie n folo skali :)
    salam kenal yea!^^
    ma fav almond london.hehee >.< sebab sy ske mkn coklat n almond. <3

    http://zareliqaafiqa.blogspot.com/2011/08/segmen-tambah-follower-edisi-kuih-raya.html

    ReplyDelete
  12. ✿______█████████______✿
    ✿______█▄█████▄█______✿
    ✿______█▼▼▼▼▼▼▼█______✿
    ✿_____██__LMJ__██_____✿
    ✿______█▲▲▲▲▲▲▲█______✿
    ✿______█████████______✿
    ✿______ ██___██_______✿
    Slamat hari saya maaf zahir dan batin !:)
    Datang dari segmen yang sama
    Wau yummy !sedap kuih :)terliur tengok :)
    Kalu syasya ade buad slah or silap sorry yew :)
    Sudi2 lah ke blog saia keyh !
    http://syazwanyphinkeyz.blogspot.com/2011/08/segmen-tambah-follower-edisi-kuih-raya.html
    By:syazwani syahmi :)

    ReplyDelete
  13. batang buruk sedap! cuma serdak2 dia tu la rimas sikit

    datang dari segmen yg sama ^_^

    http://nurshifatuzzinnirah.blogspot.com/2011/08/segmen-tambah-follower-edisi-kuih-raya.html

    ReplyDelete
  14. Terima kasih kpd semua yg sudi singgah dan tinggalkan komen.. :) Insyaa Allah nanti saya berkunjung ke blog anda pula.. Kpd yg dah follow, nanti saya follow balik.. Maceh ya dan selamat hari raya.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...